Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

"ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΡΟΣΥΝΗ"


Βρισκόμαστε στα τέλη Νοεμβρίου του έτους του κορονοϊού, του 2020. Η Ελλάδα, όπως και όλα τα κράτη της υφηλίου, βρίσκεται στην κορύφωση μιας πρωτόγνωρης επιδημίας, που θερίζει ανθρώπινες ζωές αδιακρίτως ηλικίας. Άρχοντες και Αρχόμενοι προσπαθούν με κάθε γνωστικό μέτρο να αντιμετωπίσουν τον ύπουλο και πολύ επικίνδυνο αυτό εχθρό της ανθρωπότητας, την πανδημία του κορονοϊού. Όμως η Ελλάδα, έχει την ατυχία στο μήνα Νοέμβριο να περιλαμβάνεται και η επέτειος του Πολυτεχνείου στο μέσο του μηνός, που τιμάται (υποτίθεται), η προσπάθεια των φοιτητών το 1973 να ανατρέψει την πολιτική μεταβατική κυβέρνησης του Σπύρου Μαρκεζίνη, που είχε ορισθεί από τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, για να οδηγήσει τη χώρα σε ελεύθερες εκλογές τον Μάρτιο του 1974, δηλαδή σε 3-4 μήνες. Το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας των φοιτητών του Νοεμβρίου του 1973 είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να αναλυθεί περισσότερο. Αντί για τον χρονικά προσδιορισμένο εκδημοκρατισμό, μετά από την εξάχρονη δικτατορία Παπαδοπούλου, οδήγησε στη δικτατορία Ιωαννίδη με τα γνωστά αποτελέσματα. Δηλαδή, στην ουσία, το Πολυτεχνείο μπορεί να θεωρηθεί η απαρχή της δρομολογήσεως των δεινών που ακολούθησαν.

Δεν είναι στην πρόθεσή μας να αναλύσουμε και να κριτικάρουμε την εξεγερτική αυτή προσπάθεια των φοιτητών το Νοέμβριο του 1973, αλλ' απλώς να αναφέρουμε το αντικείμενο του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Αυτό το γεγονός του Πολυτεχνείου, έλαβε μετά τη μεταπολίτευση του 1974 διαστάσεις μυθολογικές. Έγινε σύνθημα, έγινε αφίσα, έγινε μπρελόκ, έγινε ιδανικό. Μπήκε στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία, ακόμη και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Διδάχθηκε στα Πανεπιστήμια, καπελώθηκε από την Αριστερά και απετέλεσε τη γενέθλια ημέρα της Αριστεροφροσύνης, με κυριότερο εκφραστή το Κ.Κ.Ε., που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μάταια προσπάθησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο "εθνάρχης" να καταστήσει την επέτειο αυτή του Πολυτεχνείου πανεθνική γιορτή, όπως πάντοτε προσπαθούν όλες οι κεντροδεξιές κυβερνήσεις να επιτύχουν με επικεφαλής τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Πολυτεχνείο έγινε αποκλειστική γιορτή της Αριστεροφροσύνης.

Εφέτος, όμως, στο έτος του κορονοϊού, που η επέτειος του εορτασμού του Πολυτεχνείου συνέπεσε με την κορύφωση της πανδημίας η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε με τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις στη Νομοθετική αυτή εξουσία της Δημοκρατίας, να νομοθετήσει την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των πορειών που πραγματοποιούνται κατ' έτος στον εορτασμό αυτής της επετείου, λόγω της ανάγκης προστασίας του πληθυσμού από την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας.

Τα πολιτικά κόμματα της Βουλής, αλλά και άλλα εκτός Βουλής, όσα είναι μπολιασμένα με μεγαλύτερη ή μικρότερη δόση Αριστεροφροσύνης, εξανέστησαν και με σημαιοφόρο το Κ.Κ.Ε., τα ζυγά (2ο, 4ο και 6ο) σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματα της Βουλής δήλωσαν ότι δεν θα υπακούσουν στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των πορειών, διότι θεωρούν "ιεροσυλία" να στερηθούν έστω και κατ' ελάχιστο ποσοστό των ατομικών τους ελευθεριών, λόγω ανωτέρας ανάγκης προστασίας της ζωής των πολιτών.

Κι ενώ απεγνωσμένα οι υπεύθυνοι Γιατροί και Λοιμωξιολόγοι, εκλιπαρούσαν για την τήρηση των απαγορεύσεων των συγκεντρώσεων και των πορειών, θεωρώντας ότι η μη τήρηση αυτών των απαγορεύσεων αποτελεί "εγκληματική ενέργεια" κατά της προστασίας της υγείας του πληθυσμού, αυτά τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, συναγωνίζονταν στο ποιο απ' όλα θα επιδείξει μεγαλύτερη Αριστεροφροσύνη, αγνοώντας τους πάντες, ακόμη και τους νόμους.

Οι Τηλεπαρουσιαστές και οι Δημοσιογράφοι, των πρωινάδικων κυρίως, τις παραμονές της επετείου, ρωτούσαν απεγνωσμένα τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, που είχαν προσκεκλημένους, αν θα συλλάβουν βουλευτές των κομμάτων που θα επιχειρήσουν να παραβούν το νόμο και να τεθούν επικεφαλής συγκεντρώσεων και πορειών, μήπως και αποσπάσουν κάποια θετική απάντηση, οπότε αντιλαμβάνεται κάποιος το τι θα επακολουθούσε. Και οι δύστυχοι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας απαντούσαν ότι θα προσπαθούσαν με διαπραγματεύσεις ειδικών διαπραγματευτών να πείσουν τους παρανομούντες να μην πραγματοποιήσουν την παρανομία. Αλλ' η απάντηση των εκπροσώπων των Αστυνομικών Αρχών στους ερωτώντες Δημοσιογράφους θα έπρεπε να είναι ότι είναι αδιανόητο, Βουλευτές του Κοινοβουλίου που νομοθετούν, να παραβαίνουν εσκεμμένα οι ίδιοι τους νόμους, καλυπτόμενοι από τη βουλευτική ασυλία. Γιατί τότε θα αποδείκνυαν ότι καταργούν στην πράξη, κάθε έννοια δημοκρατίας και δεν σέβονται τη βασική της αρχή, την αρχή της πλειοψηφίας.

Αυτά συνέβαιναν τις παραμονές της επετείου της Αριστεροφροσύνης. Την ημέρα όμως της επετείου, 17 Νοεμβρίου και συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και απόπειρες πολυπληθών πορειών με την καθοδήγηση των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων Αριστεροφρόνων, έγιναν.

Η Αριστεροφροσύνη επιβλήθηκε και πάλι και οι προσαγωγές και οι συλλήψεις, έχουν γίνει ρουτίνα άνευ ουσίας, αφού η Αριστεροφροσύνη τελεί σε μια ιδιότυπη ασυλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που προέβαλε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του "ΣΚΑΪ" με παρουσιαστές τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου. Όταν του δόθηκε ο λόγος να σχολιάσει τα γεγονότα, παρουσίασε μια εφημερίδα διπλωμένη κατά τρόπο που να προβάλλεται ολόκληρος ο τίτλος της και ήταν "ο Ριζοσπάστης" το κομματικό όργανο του Κ.Κ.Ε. και είπε: "Εγώ έχω τοποθετήσει στο εσωτερικό του "παρμπρίζ" του αυτοκινήτου μου αυτή την εφημερίδα, όπως είναι διπλωμένη για να είναι εμφανής από παντού ο τίτλος της και έχω εξασφαλίσει την ασυλία μου. Κανένα όργανο της τάξεως δεν με σταματά και κανείς δεν με ελέγχει". Αυτό το γεγονός έκανε τρομερή εντύπωση και έφερε σε μεγάλη αμηχανία τους παρουσιαστές.

Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα.

Ακόμη μια επιβεβαίωση αυτής της αλήθειας είναι το γεγονός ότι αμέσως μόλις προβλήθηκε το βίντεο με τη γιορτή των γενεθλίων του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επενέβη ο Εισαγγελέας και διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Όταν όμως προβλήθηκε το βίντεο με τον κ. Πολάκη, ουδείς Εισαγγελέας επενέβη, αν και διαπράχθηκε ακριβώς η ίδια παρανομία. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Η Αριστεροφροσύνη κυριαρχεί και απολαμβάνει ειδικής ασυλίας, οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν εκλέγεται. Μπαίνει όμως ο Δεκέμβριος και ο Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί τα Δεκεμβριανά δεν είναι πολύ μακρινά.

 

Τάσος Συμιγδαλάς

Εκδότης Ήλεκτρον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου