Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ




Η περίοδος της μεταπολιτεύσεως υπήρξε ίσως η χειρότερη περίοδος της ιστορίας του κοινοβουλευτισμού, καθώς οι πολιτικοί κατάφεραν να χρεοκοπήσουν την χώρα, δίχως αυτή να έχει περάσει από πολέμους. Η χρεοκοπία αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με τους κακούς οικονομικούς χειρισμούς και την διεθνή κρίση του 2008, αλλά και με την διάλυση θεσμών, την ανυπαρξία ιδανικών και την γιγάντωση των πελατειακών σχέσεων και της διαφθοράς.

Οι πολιτικάντηδες της μεταπολιτεύσεως θα αυξήσουν το δημόσιο χρέος σε δυσθεώρητα ύψη. Από 114 δισεκατομμύρια δραχμές χρέος που άφησε η δικτατορία, οι κοινοβουλευτικοί θα το εκτινάξουν στα 330 δισεκατομμύρια ευρώ! Η ανεργία που το 1974 αριθμούσε περίπου 20.000 θα φθάσει στην μνημονιακή Ελλάδα στο 1.500.000! 



Η λαθρομετανάστευση που θα ξεκινήσει από την περίοδο Σημίτη θα οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητος και των ασθενειών. Σήμερα ανέρχεται σε τεράστιους αριθμούς, που δεν μπορούμε να τους υπολογίσουμε, καθώς η Ελλάς έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι. Μας κατάντησαν πρώτη χώρα στους θανάτους από ναρκωτικά και σε τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη. Μας δημιούργησαν έντονο δημογραφικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να απειλούμαστε πλέον πληθυσμιακά από τις συνεχόμενες ροές λαθρομεταναστών. 


Στα χρόνια της κρίσεως αυξήθηκαν με γεωμετρικό ρυθμό οι αυτοκτονίες, καθώς και η μετανάστευση νέων μας στο εξωτερικό. Οι πολιτικάντηδες διέλυσαν την παιδεία με τις συνεχόμενες νομοθετικές αλλαγές. Τα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται σε χαμηλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και το πανεπιστημιακό άσυλο γίνεται ακόμα και σήμερα αντικείμενο πολιτικής εκμεταλλεύσεως. Αναρχικοί και κάθε είδους ταραχοποιό στοιχείο εισβάλλει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα καταστρέφει και τα αμαυρώνει. 


Η διαπλοκή με τα Μ.Μ.Ε. έφθασε στα ύψη της και η ελευθερία του λόγου πήγε περίπατο. Ο τύπος αντί να εκφράζει την κοινή γνώμη, την χειραγωγεί αναλόγως των συμφερόντων των ιδιοκτητών του. Άνθρωποι συκοφαντούνται, υπολήψεις σπιλώνονται και ο κιτρινισμός στο απόγειό του. Η αποχαύνωση, η πλύση του εγκεφάλου και τα καταναλωτικά πρότυπα οδήγησαν την κοινωνία της μεταπολιτεύσεως στον εύκολο πλουτισμό, στην κομματική πώρωση και τον ωχαδερφισμό. 


Στην εξωτερική μας πολιτική ακολουθήθηκε ενδοτισμός. Οι πολιτικάντηδες συμφώνησαν στην σύνθετη ονομασία όσον αφορά στο ζήτημα των Σκοπίων. Απέσυραν την ελληνική σημαία από τα Ίμια, παρέδωσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους, μιλούν για δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο, αφήνουν τους Τούρκους να κάνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο με τα πολεμικά τους, δεν κηρύσσουν την Α.Ο.Ζ. και ούτε προχωρούν στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης. Εγκατέλειψαν τους ελληνικούς πληθυσμούς στα Βαλκάνια και διόγκωσαν το πρόβλημα με τους μουσουλμάνους στην Θράκη. Μείωσαν τις δαπάνες για τις ένοπλες δυνάμεις και έκλεισαν στρατόπεδα. 

Η αστυνομία στερήθηκε καταλλήλου εξοπλισμού και εκπαιδεύσεως. Η δημόσια υγεία κατάντησε να ψυχορραγεί και το χαρτοβασίλειο στο δημόσιο ακόμα παραμένει. Οι βιομηχανίες έκλεισαν και ο ορυκτός πλούτος παρέμεινε αναξιοποίητος σε μεγάλο βαθμό. Υποβαθμίστηκε η πρωτογενής παραγωγή και ευρωπαϊκά πακέτα κατασπαταλήθηκαν. Το φορολογικό σύστημα υπέστη και αυτό συνεχόμενες αλλαγές πράγμα που αποθάρρυνε τις ξένες επενδύσεις. Τα λαδώματα στις δημόσιες υπηρεσίες πήγαιναν και έρχονταν. Τα φακελάκια βασίλευσαν και η διαφθορά στην τοπική αυτοδιοίκηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. 

Ο πολιτισμός δεν γνώρισε τις καλύτερες μέρες του. Εκθέματα στοιβαγμένα σε αποθήκες, απουσία ανδριάντων μεγάλων Ελλήνων, διαστρέβλωση της Ιστορίας, προβολή της θολοκουλτούρας και της συφιλιδικής τέχνης είναι μερικά από τα πολιτιστικά κατορθώματα του σύγχρονου ελληνικού κράτους. 

Τα σκάνδαλα της μεταπολιτεύσεως δεν έχουν τελειωμό. Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος. Υπόθεση Κοσκωτά, γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, Siemens, υποκλοπών, εξοπλιστικών κ.τ.λ. Μίζες και μαύρα χρήματα στα ταμεία των κομμάτων, ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων, δημιουργίες κλαδικών, κομματικό κράτος και συνδικαλισμός συμπληρώνουν το ψηφιδωτό της καταστροφής. 


Εν κατακλείδι η μεταπολίτευση, η οποία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, ο οποίος όμως υπήρξε και αυτός συνυπεύθυνος ως ένα βαθμό για την χρεοκοπία της χώρας. Και εδώ που τα λέμε ο απλός λαός πλήρωσε για τα λάθη του με τις περικοπές που έγιναν, οι πολιτικάντηδες θα πληρώσουν; 

Το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ αντιδρά και αγωνίζεται για μια εθνική Ελλάδα. Και στην ομάδα της εθνικής θα πρέπει να μετέχουν ως παίχτες όλα τα εθνικά κόμματα. Σε αυτήν την ομάδα δεν διεκδικούμε ρόλο αρχηγού ή προπονητή, αλλά ρόλο ενότητος υπό την φυσιογνωμία του Κωνσταντίνου Πλεύρη που τόσα έχει προσφέρει στον Ελληνισμό.

Βιώνουμε τη δικτατορία της "Αριστερής" ηγεμονίας και απαιτείται νέα μεταπολίτευση για να βάλει ένα τέλος στο γενικό ξεπεσμό των ιδανικών και των ηθικών αξιών, που σήμερα ονομάζεται "πρόοδος". Τον αγώνα της Νέας Μεταπολιτεύσεως καλείται να φέρει σε αίσιο αποτέλεσμα το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.






1 σχόλιο:

  1. Τώρα δυστυχώς είδα το άρθρο σας και μάλιστα μου ζητήσατε να σας απαντήσω. Ο κύριος Πλεύρης δεν ξέρω αν θαυμάζει τον Χίτλερ και τον Πινοσετ αλλά οπωσδήποτε εγκρίνει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές τους. Έχει καταδικάσει τα εγκλήματα πολέμου σε εκπομπές και ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι Ναζι στο βιβλίο του Κριτική Ιδεών. Προσωπικώς δεν ταυτίζομαι σε όλα με τον κύριο Πλεύρη αλλά του αναγνωρίζω ότι αυτός ξεκίνησε τον εθνικιστικό αγώνα στην σύγχρονη Ελλάδα και έχει αγωνιστεί για τον ελληνικό πολιτισμό. Αν θέλετε εγώ επιθυμώ να ξεφύγουμε από αυτήν την σκληροπυρηνική εικόνα του εθνικισμού ώστε να γίνει πανελλήνια ιδέα. Κρατάω λοιπόν αυτά που συμφωνώ με τον κύριο Πλεύρη και παραμερίζω άλλα με τα οποία δεν ταυτίζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή