Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Δεσμοί Ελλήνων


Στην καθημερινότητά  μας το ακούμε και το διαβάζουμε πολλές φορές, δεν αναλύσαμε ποτέ όμως κατά πόσο εφαρμόζεται αυτό στην ζωή του Έλληνα.. Μέσα από τις λίγες γραμμές αυτού του άρθρου, θα αντιληφθούμε όλοι μας την αξία της φράσης Δεσμοί Ελλήνων. Όλα ξεκινούν από τα πανάρχαια χρόνια όπου  οι άνθρωποι σχημάτιζαν την δική τους μικρή κοινωνία γύρω από την εστία μιας φωτιάς. Έτσι ξεκίνησε να σχηματίζεται η λέξη κοινωνία, όπου και χρησιμοποιεί ο κάθε άνθρωπος με την ευρύτερη έννοια αυτής σήμερα! Μεταφορική χρήση της λέξης, μας επιβεβαιώνει τα ανωτέρω γραφόμενα. Επιστροφή στις εστίες μας λέμε οι περισσότεροι όταν επιστρέφουμε από διακοπές ή από μικρές αποδράσεις σαββατοκύριακου. Η λέξη εστία σχετίζεται με μικρής εμβέλειας χώρο, αυτό υποδεικνύει το σπίτι μας, τον περιορισμένο αυτό χώρο όπου αναπτύσσονται  δεσμοί μοναδικοί, δεσμοί αιώνιοι και αγαθοί, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό της πρώτης μικρής κοινωνίας, την οικογένεια!

Οικογένεια, λέξη ιερή για τον Έλληνα εδώ και χιλιάδες χρόνια, λέξη που τον εκφράζει απόλυτα και μάχεται καθημερινά για αυτή, λέξη που δίνει νόημα στην ζωή του και γίνεται σκοπός της ζωής του. Όμως στον αντίποδα των προαναφερθέντων ανακαλύπτουμε την αποσάθρωση του όρου οικογένεια, με τον σύγχρονο πολιτισμό να καταρρακώνει και να εξαφανίζει ότι έχει καταφέρει να κρατήσει ο λαός μας αναλλοίωτο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι ρόλοι αλλάζουν και τον ρόλο του πατέρα τον έχει πια ο γονέας Α της μητέρας ο γονέας Β κοκ. Εκτός από την εξαφάνιση της οικογένειας ως δεσμός, χάνει και την ταυτότητά της. Χάνεται η οικογένεια χάνεται η κοινωνία χάνεται η πατρίδα με κατάληξη τι άλλο, από τον αφανισμό του Έθνους. Για όλα αυτά δεν μιλάει κανείς. Για όλα αυτά σιωπούν οι βασικοί πρωταγωνιστές αυτού του τόπου. Πού πάμε Έλληνες τι αξίες και συνδετικούς κρίκους θα παραδώσουμε ως προτάγματα στα παιδιά μας; Οι δεσμοί Ελλήνων έχουν εφαλτήριο την οικογένεια, έτσι όπως δίδαξαν οι πρόγονοι μας. Μια οικογένεια ήμασταν, ενωμένοι όλοι οι Έλληνες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις απειλές και τις διεκδικήσεις των εχθρών μας. Τα καταφέραμε μέχρι σήμερα, αλλά αύριο; Αυτό το αύριο είναι το αναπάντητο ερώτημα όλων των ανήσυχων Ελλήνων που βλέπουν ηθικά διδάγματα αξίες και ιδανικά, να χάνονται στην δίνη που δημιούργησε ο τεχνολογικός πολιτισμός, ορφανός από πνευματικό πολιτισμό, ο οποίος διατηρεί και συντηρεί τους Δεσμούς Ελλήνων!!!

Τάσος Συμιγδαλάς

Εκδότης Ήλεκτρον

1 σχόλιο:

  1. Ο Παϊσιος έλεγε ότι όποιος δεν αγαπά την οικογένειά του δεν μπορεί να αγαπήσει και την Πατρίδα του , επειδή η Πατρίδα είναι μια Μεγάλη Οικογένεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή