Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ




Από τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. εγκαινιάστηκε  προ ημερών το μουσείο Μπελογιάννη, στο παντελώς ανακαινισμένο, με δαπάνη του Ελληνικού λαού, σπίτι του στην Αμαλιάδα Ηλείας..

Ποιος ήταν όμως αυτός ο Νίκος Μπελογιάννης που του αποδόθηκε τέτοια τιμή;


1. Από μικρός εντάχθηκε στο Κ.Κ.Ε. και εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

2. Συνελήφθη, ως φοιτητής, από το Μεταξικό καθεστώς και ενεκλείσθη στην Ακροναυπλία για την παράνομη κομμουνιστική του δράση.

3. Τον Απρίλιο του 1941 αποφυλακίστηκε από την Ακροναυπλία από τους Γερμανούς.

4. Το 1943 εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ Πελοποννήσου, ως Πολιτικός Επίτροπος και Διαφωτιστής Πελοποννήσου.

5. Την Άνοιξη του 1944 ο Ν. Μπελογιάννης ήταν από τους στενούς συνεργάτες του Άρη Βελουχιώτη με πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεγάλο έγκλημα του Μελιγαλά, (μετά την αποχώρηση των Γερμανών), που μαζί με τους Τάση Κουλαμπά και Πανταζή Φράγκο, (Ακρίτας), έδωσαν την εντολή "να μην μείνει τίποτε όρθιο και τίποτε ζωντανό στο Μελιγαλά..".


6. Κατά τον Συμμοριτοπόλεμο (Εμφύλιο;), ήταν Πολιτικός Επίτροπος της 10ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, (Δ.Σ.Ε.).

7. Μετά την ήττα του Δ.Σ.Ε., τον Αύγουστο του 1949 στο Γράμμο και Βίτσι, έφυγε από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Πολωνία.

8. Τον Ιούνιο του 1950 επέστρεψε κρυφά στην Ελλάδα μέσω Αργεντινής με το ψευδώνυμο Ερρίκος Πανόζ, με σκοπό να ανασυγκροτήσει τις οργανώσεις του Κ.Κ.Ε., οργανώνοντας και κατασκοπευτικό δίκτυο υπέρ της Σοβιετικής Ενώσεως.



9. Τον Δεκέμβριο του 1950 συνελήφθη και το 1951 καταδικάστηκε σε θάνατο από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών μαζί με άλλους κομμουνιστές. Στο δικαστήριο αυτό ένας από τους Στρατοδίκες ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο μετέπειτα δικτάτορας, και ήταν ο μόνος ο οποίος έδωσε αθωωτική ψήφο για τον Μπελογιάννη.



10. Τον Νοέμβριο του 1951 ανεκαλύφθησαν λειτουργούντες παράνομοι κατασκοπευτικοί ασύρματοι στις περιοχές Καλλιθέας και Γλυφάδας, έργο του Μπελογιάννη, και ακολούθησε και δεύτερη δίκη με την κατηγορία της κατασκοπίας με αποτέλεσμα την θανατική καταδίκη του, η οποία εξετελέσθη την 30η Μαΐου 1952 μαζί με τους Νίκο Καλούμενο, Δημήτρη Μπάτση και Ηλία Αργυριάδη. Η Έλλη Παππά, σύντροφος του Μπελογιάννη, δεν εξετελέσθη ως κυοφορούσα, καθώς και ο Τάκης Λαζαρίδης, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ο οποίος στη συνέχεια έγραψε αξιολογότατο βιβλίο κατά του Κ.Κ.Ε.



Αυτή ήταν η δράση του Νίκου Μπελογιάννη, που το 2017, το σπίτι του εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα ως Μουσείο! Ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας ετίμησε τον αγωνιστή των ιδεών του Κ.Κ.Ε. Νίκο Μπελογιάννη, για να προβάλλει τις κομμουνιστικές του ιδέες..
Ο Πρωθυπουργός όμως, που υποτίθεται πως εκπροσωπεί το Έθνος και την Πατρίδα και όχι το κόμμα του, τί ετίμησε στον Νίκο Μπελογιάννη; Μήπως τις εντολές τις οποίες έδινε για εκτελέσεις αντιφρονούντων; Μήπως την εντολή αφανισμού κάθε ζωντανού και κατεδάφιση κάθε ορθίου στο Μελιγαλά; Μήπως την ανυπαρξία οποιασδήποτε δράσεώς του κατά του κατακτητού; Μήπως την μοναδική του δράση κατά της Πατρίδος του;



Άλλωστε το μοναδικό στοιχείο που μας έδειξαν από το σύγχρονο αυτό μουσείο ήταν το πιστόλι του, που αν υπήρχε η δυνατότητα βαλλιστικής εξέτασης σήμερα, ουδείς γνωρίζει πόσοι Έλληνες θα απεδεικνύοντο ότι έχασαν τη ζωή τους από αυτό, πληρώνοντας το αμάρτημά τους που δεν έγιναν κομμουνιστές, αλλά παρέμειναν Έλληνες πατριώτες.

Αν οπωσδήποτε έπρεπε να δημιουργηθεί κάποιο μουσείο Μπελογιάννη, θα έπρεπε να περιελάμβανε τις εντολές εκτελέσεως τις οποίες έδινε για να πληροφορούνται οι επισκέπτες του μουσείου το "θεάρεστο" έργο του μεγάλου ήρωα της κομμουνιστικής δράσεως.

Κατά τα άλλα, ζούμε σε μια "δημοκρατική" χώρα, ή μήπως καθαρά νεοκομμουνιστική;



Ε.Μ.Ε.Ι.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου