Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

«"ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ" ΚΑΙ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΑ"» ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ




Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει λόγος για την εισαγωγή των παιδιών των προσφύγων στα ελληνικά σχολεία. Οι εύκολες κατηγορίες των Μ.Μ.Ε. προς τους γονείς και τους μαθητές που αντιδρούν στην εισαγωγή τους δίνουν και παίρνουν. Για άλλη μια φορά τα συνθήματα περί ξενοφοβίας, ρατσισμού και φασισμού έρχονται στο προσκήνιο. Ρωτάμε όμως, πιστεύομε ή όχι στη δημοκρατία;

Σε σχολείο του Περάματος στον Πειραιά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που αντιπροσωπεύει το 92% των Ελλήνων μαθητών του Σχολείου, αντιδρά στην συνύπαρξη των παιδιών τους στις τάξεις του Σχολείου.

Ο Σύλλογος "ΜΕΤΑΛΛΟΥ" του ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, (διάβαζε ΠΑΜΕ), εκάλεσε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που αντιδρά να πάει εκεί για να συζητήσουν, (διάβαζε να απολογηθεί!)

Είναι αυτό δημοκρατία που ζούμε; Στα καλωσορίσματα των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων στο Σχολείο που βιαίως επεβλήθη η συνύπαρξη, επιστρατεύτηκαν ελάχιστοι Γονείς, συγκεκριμένης ιδεολογικής κατευθύνσεως και πολλοί εξωσχολικοί, κατηγορούντες τους Γονείς και Κηδεμόνες για ρατσισμό, φασισμό, ναζισμό και τα γνωστά.

Το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ προτείνει, εφόσον η σημερινή Κυβέρνηση σκοπεύει να κρατήσει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στη χώρα μας, να δημιουργήσει κατάλληλες υποδομές στους χώρους διαμονής τους και να επιστρατεύσει τους αλληλέγγυους και τις διάφορες Μ.Κ.Ο να αναλάβουν το έργον αυτό υπό τον άμεσο έλεγχό της. Άλλωστε δεν μπορούν τα παιδιά αυτά, λόγω του ότι κυρίως δεν γνωρίζουν τη γλώσσα, να συνυπάρξουν στις αίθουσες του Σχολείου με τα Ελληνόπουλα.

Το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ πιστεύει ότι το ανακάτεμα των φύλων δημιουργεί, μοιραίως, φαινόμενα ρατσισμού και για τον επί πλέον αυτό λόγο, δεν πρέπει να συνυπάρξουν τα παιδιά των μεταναστών και προσφύγων στις Σχολικές αίθουσες, τουλάχιστον.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου